Systém DOS-HMC

Popis: Tento systém je určen pro dávkování tuku, oleje, případně dalších nekorozívních kapalin. Dávkovaná množství mohou být od několika desetin až po jednotky litrů. Systém je tvořen pneumatickým sudovým čerpadlem na jehož vstupu je umístěna jednotka na úpravu vzduchu s elektromagnetickým ventilem, Na výstupu čerpadla je umístěn filtr, manometr, elektromagnetický ventil 2-2 a el. průtokoměr. Řízení systému zajišťuje autonomní řídicí jednotka LubeMaster, na které je možné nastavit až 16 předvolených velikostí dávek.
Systém může být doplněn hadicovým navijákem, dálkovým bezdrátovým ovladačem pro iniciaci výdeje dávky, či na míru vyrobeným koncovým aplikačním přípravkem nebo výdejní pistolí.
V případě sofistikovanějších požadavků na elektroovládání dodáváme speciální, na míru vyrobené řídicí jednotky. Speciálními požadavky bývá např. potřeba vizualizace, odesílání dat do nadřazeného řídicího systému přes GSM, či dávkování na více pracovištích najednou řízené jedním řídicím systémem.  Funkce: Plnící sudové čerpadlo udržuje přetlak v systému. Obsluha vybere z uložených předvoleb požadovanou dávku a buď tlačítkem na řídicí jednotce, nebo dálkovým ovladačem, spustí dávkování. Tím dojde k otevření elektromagnetického ventilu 2-2 a mazivo začne proudit přes el. průtokoměr. Ten začne vydávat impulzy do řídicí jednotky. Na displeji řídicí jednotky je možné sledovat aktuální vadané množství. Jakmile počet impulzů dosáhne počtu odpovídajícímu nastavené dávce, je uzavřen elektromagnetický ventil 2-2 a dávkování je u konce. Standardní prvky pro systém LUBEMASTER:
Čerpadla
Speciální komponenty LubeMaster
  • el. průtokoměr s elektromagnetickým ventilem 2-2
  • řídicí jednotka LubeMaster
Další součásti systému
Hlavní oblasti použití: Tam, kde se jedná o plnění do jednoho místa s častější potřebou změny dávky. Např. plnění ložiskových skříní železničních dvojkolí tukem. Bližší podrobnosti o tomto systému nalezenete v přiloženém návodu pro obsluhu sysému LubeMaster.