iglidur® i6-BLUE-PL

Materiál iglidur® i6-BLUE-PL

Tribologický prášek z igliduru® i6-BLUE-PL vyvinutý pro laserové spékání byl speciálně vytvořen pro šneková kola v potravinářském průmyslu. Testy ve zkušební laboratoři igus prokázaly delší životnost než u konvenčně frézovaných ozubených kol - např. z POM. To výrazně zvyšuje flexibilitu při konstrukci komponent, protože proces laserového spékání eliminuje potřebu nástrojů, a proto lze speciální díly vyrábět efektivně bez minimálního objednacího množství. Kromě toho je iglidur® i6-BLUE i opticky detekovatelný.

  • Vynikající odolnost proti oděru
  • Vysoká tuhost
  • Přesné detaily povrchu
  • Ideální pro šnekové převody
  • Modré zbarvení pro snadnou optickou zjistitelnost
  • Vyhovuje potravinám v souladu s nařízením FDA a EU 10/2011

✅ Typická průmyslová odvětví a aplikace: potravinářský a farmaceutický průmysl, obalový průmysl

Technické údaje

Obecné vlastnosti

 
Barva pastelově modrá
Maximální nasákavost 1,9 % hmot.
Max. absorpce vlhkosti (při 23 °C/73 °F, 50 % ot.h.) 0,8 % hmot., zkušební metoda DIN 53495
Koeficient kluzného tření, dynamický, proti oceli Cf53 0.39
Koeficient kluzného tření, dynamický, proti nerezové oceli 304 0.22
Hodnota pv, max. (za sucha) 0,35 MPa ⋅ m/s
Pevnost v ohybu 49 / 38 MPa
Hmotnost 10,00 kg

Fyzikální a tepelné vlastnosti

 
Max. teplota dlouhodobého použití 80 °C
Max. teplota krátkodobého použití 140 °C
Nižší teplota použití -40 °C
Koeficient tepelné roztažnosti (při 23 °C/73 °F) 12 K-1 ⋅ 10-5, zkušební metoda DIN 53752
Max. doporučený povrchový tlak (při +20 °C/68 °F) 34,0 MPa
Tlakové zatížení 44 Mpa
Tepelná vodivost 0,14 W/(m ⋅ K), zkušební metoda ASTM C 177

Elektrické vlastnosti

 
Povrchový odpor > 1011 Ω, zkušební metoda DIN 53482
Specifický objemový odpor > 1012 Ωcm, zkušební metoda DIN IEC 93

Mechanické vlastnosti

 
Tvrdost podle Shore-D 67, zkušební metoda DIN 53505