Vzduchové nože v potravinářském průmyslu

HYDRO-TECH 25.06.2013

Při našich kontaktech se zákazníky se často setkáváme s požadavkem na ofukování a sušení výrobků, především v potravinářském průmyslu.

Při našich kontaktech se zákazníky se často setkáváme s požadavkem na ofukování a sušení výrobků, především v potravinářském průmyslu. Máme sice v sortimentu vzduchové trysky Whisperblast, které jsou pro tuto aplikaci také vhodné, ale používáme je především pro ofuk menších a izolovaných ploch.

Například pro linky na výrobu nápojů, lze s úspěchem použít nízkotlaký vzduchový nůž SONIC AIR, který spolehlivě odstraní kapalinu z lahví, skleniček, dóz a jiných balení.

Toto řešení je především úsporou energie, protože používá sice velké množství vzduchu, ale s nízkým tlakem. Lze garantovat odstranění až 95 % vlhkosti, která je na povrchu výrobku, v místě etikety, pod víčkem i v nepřístupných místech.

Dmychadla používaná pro tyto aplikace jsou v ucelené řadě s motory od 2,2 do 37 kW a vzduch je dále rozváděn velkokapacitními hadicemi k vzduchovým nožům, které mají modulární design a mohou být přizpůsobeny na míru každé jednotlivé aplikaci. Systém lze vybavit dalším příslušenstvím, jako jsou kryty, tlumiče hluku, mechanické nebo pneumatické nastavování pozice nože.

Vzduchové nože mají všestrané použití nejen v potravinářství, ale i v automobilovém průmyslu a ocelářství.

Videokanál SONIC AIR na youtube.com

Těšíme se na spolupráci s Vámi

Bc. Jan Vyškrabka

Product manager

Zpět